One century of know-how

Sinds 1910 zijn we actief in onze branche. De geschiedenis van ons familiebedrijf is begonnen aan de oevers van de Schelde met de verkoop van teer-en bitumen producten voor scheepsonderhoud. In de daarop volgende jaren is de productie en verkoop van smeerolie, vetten en antivries er bij gekomen. Hermacon zelf bestaat sinds 1996 en is opgebouwd uit de kennis en ervaring die in onze familie overgeleverd is van generatie op generatie.

Ecologische producten

Bij de productie gebruiken we zoveel mogelijk ecologisch vriendelijke componenten. Gevaarlijke bestanddelen vervangen we waar mogelijk door een meer ecologisch verantwoord alternatief.

Private label

Voor een deel van onze klanten produceren we antivriesproducten, olie en vetten. De klanten verdelen ze vervolgens onder eigen label.

Output

Onder de merknaam OUTPUT verdelen we een gamma producten voor het aftappen van olie, antivries en smeervetten. Daarnaast commercialiseren we onder dezelfde naam ook een aantal onderhoudsproducten die in hoofdzaak voor de scheepvaart bestemd zijn.

Ons team

Hermacon is begonnen als familiebedrijf. Momenteel bestaat ons team uit zes enthousiastelingen.

Distributie

Het merendeel van onze distributie doen we met een eigen vrachtwagen. Daarnaast doen we voor de distributie een beroep op een transportbedrijf.

Export

De grootste afzetmarkten voor onze producten zijn België, Nederland, Italië, Spanje, Griekenland en Roemenië. In 2007 bedroeg het totale aantal verkochte producten 1,6 miljoen liter.